MATÉ Přírodní spalovač

Dali jste se do po vánoční redukce tuku a chcete podpořit své úsilí nějakým přírodním spalovačem? Máme pro Vás výborný Tip.

   

Yerba maté jsou sušené a drcené lístky Cesmíny paraguajské, posvátné rostliny jihoamerických indiánů Guarani. Pěstuje se v nevelké oblasti Paraguaye, Argentiny a Brazílie.

 

 

 

Yerba maté si svou pověst a oblibu získalo díky svým povzbuzujícím účinkům.

Co maté obsahuje:

  • Vitamíny
    • C, B1, B2
  • Alkaloidy
    • Kofein – stimulant
    • Theobromin – tlumí kašel, stimuluje nervovou soustavu
    • Theofylin – stimulant, proti zánětlivé účinky
  • Flavonoidy
    • Kvercetin – silný antioxidant, působí proti zánětům a má protirakovinné vlastnosti
    • Kaempferol – protirakovinné účinky
    • Rutin – zvyšuje pružnost cév, snižuje LDL cholesterol, antioxidant,
  • Kyselina chlorogenová – spaluje tuk, zrychluje metabolismus, udržuje hladinu cukru v krvi na normální úrovni
  • Minerální látky
    • Hořčík, mangan, vápník, železo, fosfor

Působení maté:

  • Protizánětlivé účinky
  • Protirakovinné účinky
  • Zvyšuje spalování tuků
  • Snižuje chuť k jídlu
  • Zvyšuje duševní i fyzickou výkonnost
  • Zlepšuje paměť
  • Zvyšuje inzulinovou a leptinovou citlivost

Jak správně připravit Maté

Nejdříve Vám popíši, jak připravit maté podle našich potřeb (sportovních) a pak se podíváme na klasickou přípravu.

Co budeme potřebovat:

  1. Maté Green (Cesmína Paraguayská) – maximální dávka pro muže 50g pro ženy 40g děti pokud možno nekonzumovat.
  2. Kalabasa – https://cs.wikipedia.org/wiki/Kalabasa kalabasu bych doporučil pořídit keramickou.
  3. Bombila – http://www.yerba-mate.cz/co-je-to-bombilla bombilu bych doporučil z nerezu.

Před doporučenou dávku zkuste nejdříve menší množství, abyste zjistili účinky na vaše tělo. Zkuste nejprve cca 6g a pote přidávejte.

Postup přípravy:

  • Do kalabasy nasypeme dané množství Maté.
  • Směs důkladně protřepeme
  • Maté zalejeme nejprve studenou vodou tak aby maté nasáklo vodu (50ml)
  • Poté dolijeme vodou o teplotě 70 – 80°c
  • Necháme 5 min louhovat a poté je možné nápoj popíjet
  • Maté louhujeme po celou dobu, čaj se nijak necedí ani nedochucuje
  • Doporučuji udělat si 3 nálevy této směsi (směs zůstává pořád stejná, pouze vodu doléváte po vypití)
  • Při druhém a třetím nálevu už nemusíte nejprve přilévat studenou vodu, ale můžete rovnou převařenou vodu o teplotě 80°c
    • První nálev dávejte po snídaně nebo místo ní
    • Druhý nálev konzumujte kolem oběda
    • Třetí nálev odpoledne do 18hod.

Další možnosti přípravy – http://www.pijumate.cz/mate-piti-priprava/

Pokud budete mít zájem o větší množství Maté, či nějaké dotazy napište.http://harmonypisek.cz/trainer/david-belsan/